tiistai 29. toukokuuta 2012

Ranttausta

Tämä postaus sisältää lähinnä asiaa, jonka akitaihmiset ymmärtävät.

Pitkään on ollut kärhämää Akita ry'n jäsenten keskuudessa ja on pakko myöntää, että kun yli puolet kasvattajista kirjoitti yhdistykselle erokirjeen, pisti aikamoiseksi vihaksi. Tiesin jo etukäteen, että jotkut kasvattajista olivat vähän mitä olivat, mutta erokirje ja sen jälkeiset kirjoitukset laskivat rispektitasoa entisestään :I Erokirjehän kuuluu näin:

Emme tue jatkossa Akita ry:n toimintaa, koska se ei noudata yhdistyksen tarkoitusta ja yhteistyö on mahdotonta, vaikka päämäärä on sama.
"Yhdistyksemme on omistautunut edistämään akitan tuntemusta, seuraamaan ja tukemaan rodun tervettä kasvatusta Suomessa sekä ennen kaikkea toimimaan yhteyselimenä rodun harrastajien välillä." Lähde: http://www.akitayhdistys.fi/yhdistys/akita-ry
Koiraharrastuksen pitäisi olla vapaaehtoista ja mukavaa yhdessä tekemistä rodun parhaaksi. Tällä hetkellä yhdistyksen toiminta mustamaalaa rotua ja sen kasvattajia tarpeettomasti. Lisäksi yhdistys käyttäytyy epäasiallisesti jäseniään kohtaan.
Emme voi enää suositella liittymistä Akita ry:hyn, sillä yhdistyksen toiminta on muuttunut sellaiseksi, ettei se enää edistä tärkeintä tavoitettaan. Jatkossa toimimme suoraan Suomen Seurakoirayhdistys ry:n jäseninä,jonka alainen Akita ry on. Näin suuntaamme taloudellisen kannatuksemme jäsenmaksun muodossa sinne, missä se käytetään rotukoirien kasvatuksen ja jalostuksen edistämiseen yhteistyössä kasvattajien kanssa.



Yhdistys ei ole koskaan "mustamaalannut" rotua, jos joku eronneista lukee tätä postausta juuri nyt niin katsotaan kuinka monella on pokkaa tulla kertomaan syy ko. perusteluun. Eronneet itse mustamaalaavat yhdistystä koko helkkarin kirjeellä.
Yhdistys käyttäytyy myös hyvin asiallisesti jäseniään ja rodusta kiinnostuneita, kärhämä näkyy ainoastaan kasvattajien välillä, ja sekin siksi, että eronneet ovat paksukalloisia ja lapsellisia, eivätkä suostu myöntämään omia virheitään. Tämän lisäksi heillä on kummallinen taito keksiä tyhjästä syytöksiä yhdistystä kohtaan.

Yhdistys on viimeaikoina edistänyt rodun tuntemusta enemmän kuin koskaan; rotuesittelyitä on ollut muutamakin ja näyttelyissä on alkanut näkemään akitoja kivasti. Rodun terveyttä vaalitaan, vaikkakin vain pieni osa kasvattajista osaa ottaa ottamisen arvoisia riskejä. Riskeiltähän ei akitojen kanssa voi välttyä. Ja rodun harrastajien yhteyselimenäkin yhdistys on mielestäni toiminut mukavan mallikkaasti, en ymmärrä miten tästä kaikesta saadaan väännettyä paskaa yhdistyksen niskaan. Siitäkin voisi taas kysyä näiltä eronneilta.

Ainoat kasvattajat, joita aion tukea niin yhdistyksen kautta kuin sen ulkopuolellakin, ovat kennel Candida's, kennel Pandayan, kennel Lukitarin ja kennel Jikino Kensha. En viitsi listata niitä joita en tästä lähin tue ollenkaan, mutta ilmoitan kaikille teille jotka satutte tämän lukemaan, että en suosittele ketään muuta suomalaista akitakenneliä pennunhankintaan, koska erokirjeen listassa mainitut kasvattajat eivät ole rehellisiä, tempaavat turhia syytöksiä ilmasta yhdistystä kohtaan ja käyttäytyvät lapsellisesti ja jotkut jopa vainoharhaisesti.
Koko erokirje on täysin naurettava ja sen laatineet ovat todennäköisesti aivoriihineet keskenään keksiäkseen mitä typerimpiä syitä yhdistyksen mollaamiseksi.


Kiitoksia. Toisinaan ranttaus jopa auttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti