tiistai 7. toukokuuta 2013

Pääsykokeita ja silleen

Päivityksen aika taas. Huomasin vasta eilen, että olisi pitänyt päivittää peräti viikko sitten, hurrdurr. Onneksi ketään ei kismitä : D

Alkaa olla koulujen pääsykokeiden aika. Kutsuja on tullut tähän mennessä kaksi kappaletta, toinen Teatterikorkeakouluun ja toinen Outokummun Pelitaloon. Teatterikorkeakoulun kokeeseen en lähtenyt siksi, että en löytänyt siihen vaadittavaa näytelmäkirjaa mistään ja kirjastovaraus tuli noudettavaksi vasta kyseisenä päivänä. Harmittaa mielettömästi ja pidän itseäni onnekkaana, että sain edes kakkosvaiheeseen kutsun; Teatterikorkeakoulu olisi ollut tilaisuuteni päästä toteuttamaan muutaman vuoden haavetta kouluttautua näyttelijäksi ja ääninäyttelijäksi. Tilanteelle ei kuitenkaan voinut yhtikäs mitään. Pidän kuitenkin pään korkealla ja yritän parhaani mukaan päästä jonnekin muualle - ehkä sitten joskus yritän uudestaan Teatterikorkeaan.
Outokummun ennakkotehtävät tulivat joskus postissa ja ne piti tehdä kotona ja lähettää takaisin. Itseni mielestä olivat kovin helppoja, ja jännitän vähän millaista valintakokeessa tulee olemaan.

Odottelen vielä josko Metropoliasta ja/tai Joutsenon opistosta tulisi postia (jälkimmäisen haku alkaa tosin vasta 1.6, joten siihen menee vähän pidempi tovi). Tampereen ja Jyväskylän yliopistoihin pitäisi lukea kolme kirjaa kuhunkin, joista Jyviksen kirjat löytyivät näiden nettisivuilta.

No mutta, josko taas kevytmielisempiin asioihin. Pyro-cosplayni edistyy hitaasti mutta varmasti, ja asua varten on koottu jo kuminen suojahaalari, kaasunaamari ja kumihanskat, liekinheittimen osia on puolestaan vasta bensapistooli.

Pyron teinipeili
Kumihaalari (tai kumihirviö, niinkö itse sitä kutsun) hommattiin Varustelekasta varsin edullisesti ja pienen leikkelyn ja värjäyksen jälkeen siitä tulee hillittömän huikea :D Värjäystä varten on ostettu pari pulloa punaista spraymaalia ja niiden lisäksi jossain vaiheessa pitää ehkä ostaa vielä tummanharmaata haalarin alaosan sävytykseen. Hupun ja jalkineosat mutiloin irti ja yritän muotoilla hupun jämistä tukikankaan kanssa lyhyen kauluksen.

Kumihirviöön täytyy pujahtaa yläkautta sisään, eikä siinä ole haaroihin ulottuvaa napistoa tai vetoketjua. Kuvassa näkyvät napit vain timmittävät asun enemmän kroppaa vasten; niiden alla on kyllä umpinainen kumikaistale. Tuota rotiskoa päällä pitäessä tulee törkeän kuuma, ja se yhdistettynä kaasunaamariin, umpinaisiin kumihanskoihin ja bootseihin (mahdollisesti kumisaappaat) ei kuulosta hirvittävän houkuttelevalta pitää päällä kesähelteessä. Saatan suunnitella asuun jonkunlaisia tuuletusaukkoja ihan omaa hyvinvointia ajatellen, koska en tahtoisi pyörtyä kesken conipäivän. Ryhmämme Sniper tosin lupautui viralliseksi virvoittajaksi jarateineen mikälisikäli jotain radikaalia pääsee tapahtumaan.


Sain myös kumihanskat värjätyksi. Niihin osui ja upposi yksi kirjakaupasta ostettu kultainen tussi, joka kunniakkaasti kesti koko prosessin alusta loppuun odotettua ohuemmasta terästä huolimatta. Hanskat näyttävät ilman asua ärsyttävän littanoilta ja lörpiltä; kun kumihirviön hihat tungetaan varsien sisään, hanskat saavat kivaa pyöreyttä. Voisin jossain välissä ottaa prosessikuvaa, kun saan pukua taas hieman enemmän pykättyä - todennäköisesti aion värjätä puvun punaiseksi ennen sitä. Siihen voi mennä hetki, mutta kärsivällisyys on hyve tjsp?

Olen miettinyt kenkien laitaa. Mikäli sopivan näköisiä bootseja ei löydy, saatan alentua kumisaappaiden käyttöön. Niihin tosin täytyy tehdä reunukset erikseen.


Kiltti ja mahtava kaverini Elpa tulosti Pyron embleemit, jotka on tarkoitus lätkäistä kiinni kumihirviön olkavarsiin. Paperi on silitettävää, mutten ole täysin varma uskallanko laskea silitysrautaa kumista haalaria vasten. Mikäli en uskalla, tunnukset liimataan jollain supertehokkaalla mönjällä kiinni.

Baby~
Oheisen bensapistoolin hommasin eBaystä. Olin seota sukkiini kun hoksasin, että näitä vempeleitä myydään irtotavarana. Suurimman osan hinnat olivat tosin niin suolaisia, että aloin olla jo hieman epätoivoinen persaukisuuteni kanssa. Viimein kuitenkin löysin tämän nimenomaisen pistoolin, jonka postimaksut olivat ilmaiset.
Vempele on isompi ja painavampi kuin aluksi oletin. Mietin jaksamistani valmiin liekinheittimen kanssa conissa - lihakset varmaan saavat kivaa reeniä :D Tulee taas olemaan romuttunut olo.

Liekinheittimen nimeksi tulee Irene. Tämä kunnianosoituksena Pyron ja Engineerin yhteistyölle ja ystävyydelle.

Tähän mennessä joka ikinen asua varten ostettu osa haisee mielettömän pahalta.

Conisuunnitelmiin on tullut lisäystä sen verran, että Traconin lisäksi on tarkoitus cossia Pyroa myös Finnconissa. Kummassakin tapahtumassa on tarkoitus pyöriä edellisessä postauksessani mainitseman TF2-ryhmän kanssa.

Päätän cossipäivittelyni tähän. Näin loppuun haluan väkisin laittaa muutaman kuvan Tampereen Hot Rod & Rock Show'sta, jossa kävimme yhtenä viikonloppuna pyörähtämässä. Rakastan kamalasti jenkkirautoja ja tahtoisin joskus hommata sellaisen itsellenikin.

Ensimmäinen auto jonka näin koko tapahtumassa, eikä se edes ollut osa näyttelyä. Parhautta.
Pontiac Firebird Trans AM
DeSoto, kenties Firedome?
Cadillac Eldorado
DeSoto, kenties tämäkin Firedome
Chevrolet Corvette Stingray avokatolla
Ei mitään hajua merkistä, eeppinen silti
Buick Sedanette kera perävaununsa
Dodge Challenger
Jonkinmoinen Mustang, johon äitini ihastui
Dodge Charger
Ei hajua merkistä, ei ollut osa näyttelyä
Näin tällä kertaa. Ensipäivitykseen~