tiistai 29. tammikuuta 2013

Tammikuu melkein meni..

.. ja helmikuu alkaa justkohta. Frostbite lähenee hirveää vauhtia, vaikka toisinaan se vauhti voisi olla vieläkin hurjempi. Olen pariin otteeseen nähnyt perinteisiä conijännitysunia, joita näen varmaan ennen jokaista conia vähintään kerran, ja vaikka ovatkin pelkkiä unia, niiden takia on tullut lievää alkupaniikkia. Kaverini on tulossa yöksi conia edeltävänä perjantaina ja vaikka olen aika varma siitä, että kaikki menee ihan ookoo eikä mitään erityisen tärkeää unohdu (jo kaksi tai kolme kertaa olen unohtanut conirannekkeen kotiin ja huomannut asian vasta puolessavälissä auto-/junamatkaa), pelkään silti unohtavani jotain ja mm. että nukumme lauantaina pommiin. Ja edelleen pientä jännäystä on yleisön edessä puhumisesta, pyrin ainakin olemaan vähemmän ujompi kuin ensimmäisen luentoni aikana.

Luento alkaa kohtapuoliin olemaan valmis, muutamia pointteja tässä vielä lisäilen ja koitan saada kasaan järkevän kokonaisuuden. Toivon todella ettei myöhästytä junasta, luentoni on parin muun ohella ensimmäisten joukossa koko Frostissa, enkä tahdo saada vihaisia soittoja ohjelmavastaavalta :'I

Edellisessä postauksessani mainitsin tilaamani hakaman ja Jack Frost -huivihupun. Molemmat ovat tulleet (ja ensimmäistä kertaa elämässäni jouduin maksamaan tullimaksuja, hakaman hinta kun oli pakkauksessa ilmoitettu), ja niiden lisäksi hommasin coniasun täydennykseksi vielä muikean kauniin, rinzu-kuvioidun hakamashitan. Se tuli Japanista huikeassa kahdessa päivässä. Ikinä koskaan en ole saanut mitään niin nopeasti, paitsi pari Suomen sisäpuolelta ostettua tavaraa. Kuvaa en saa tähän hätään otettua, asussa kun on hetken työ laittaa päälle ja minä tunnetusti olen laiska ihminen, mutta ilmoittauduin Frostbiten cosplayshoot-palveluun, joten sieltä viimeistään luulen saavani ihan hienojakin otoksia.
Maskin kyytipojaksi keksin tekoturkista tehdyn tuubihuivin, jonka äiti pari viikkoa sitten hommasi. Aluksi pidin huivia suht hirveänä, mutta kas pirua kun kaikelle tuppaa löytymään käyttötarkoitus ennemmin tai myöhemmin. Maski kun peittää vain naamani ja sitä paikallaan pitävä kumilenksu ja hiukseni piti saada jotenkin peittoon, mutten olettanut että voisin ilmaantua paikalle täysin incognitona. Tai no, onko se nyt niin incognito jos tässä kerron asiasta kaikille :d

Tammikuu on muuten ollut aika rauhallinen kuukausi. Aloitin ekalla viikolla unipäiväkirjan pitämisen pitkän haluamisen jälkeen, ja jo nyt se on jo hieman auttanut unien tulkinnassa. Sen avulla päivätkin tuntuvat menevän vauhdilla eteenpäin.

Eipä tällä kertaa muuta. Yritän alkaa laittelemaan enemmän asiaa kissoistakin tulevissa merkinnöissä, niiden elämässä nyt vaan ei hirveästi erikoisuuksia tapahdu, eivät ole näyttelykissoja tahi vastaavia. Pelkkiä kotona löllöileviä köllöjä molemmat : D

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Maailma ei loppunutkaan




Jahas jahas, aika kirjoitella vuoden 2013 ensimmäinen postaus. Piti alkaa kirjoittaa tätä jo joulukuun lopussa, inspiraatio tosin oli eri mieltä :I Mutta nyt kun tässä asti olen, ei pysty lopettamaan.

Joulu meni ihan hyvin. Kaikki ylimääräinen, lapsuudesta tuttu hypetys on jo aikalailla päässyt laantumaan, vaikka onhan se aina kivaa saada uutta tavaraa. Lahjaksi sain siis uuden headsetin pelityksiäni varten (SteelSeries Siberia V2 -malliset); viidakonvihreän, pitkähihaisen college-paidan; Madagascar 3 -dvd'n; kristallista tehdyn pienen tähtikorun, jonka voi klipsulla kiinnittää johonkin, ja 140€. Lahjaksi voisi kai myös laskea alekupongit Finnkinolle sekä edellisessä postauksessani mainitsemani MissMonsterin tekemät maski ja bandana. Paketissa tuli myös hyvää japanilaista omenapurkkaa :D
Rakastan tuota maskia tuhottomasti ja melkein kokoajan on halu pitää sitä naamalla, ei tosin näillä kuulokkeilla onnistu. Bandana on myös mahtava. Tulen käyttämään molempia vuoronperään puolentoista kuukauden päästä pidettävässä Desucon Frostbitessä. Ohjelmakartta on julkaistu (avoin muutoksille, mikäli ymmärsin oikein), ja oma ohjelmani onkin ensimmäinen Puusepässä pidettävä koko conissa. Toisaalta ihan kiva, ei tarvitse kauaa jännittää, aamulla vaan saattaa tulla kauhea kiirestressi ja se meinaa järkyttävää nieleskelyä ja tärinää yleisön edessä. Pitää vaan olla ajoissa paikalla ja varmistaa, ettei conitekniikka petä.

Mitäs muuta. Tilasin jo tovin aikaa sitten NIPPOn eli Nihon Ken Hozonkain 70-vuotisjuhlakirjan. Kirjassa on reilu 90 sivua ja se sisältää kuvia voittajakoirista tuon 70 vuoden ajalta. Kuvista näkee kivasti miten näiden vuosien aikana tietyt linjat ovat vakiintuneet niiksi mitä ne tänä päivänä ovat ja mitä koirista on haluttu jättää pois ja mitä säilyttää. Kuvista käy ilmi tosin sekin, että japanilaiset eivät tunnu välittävän mistään muusta kuin koiran etuosasta. Yli puolella kirjan koirista on todella jäätävät takapäät, kuvastakin näkee muutamat kintereet ja polvet. Kirjasta ei löydy yhtäkään hokkaidoa tai kaita, en tiedä miksi.



Ja nyt kun puhutaan edes hetki japanilaisista koirista, niin sain viimein ostettua yhden numeron Weed Worldia. Kannet on päällystetty, mutta hinta oli puolet tavallisesta, siitä noin 130 eurosta. Eniten odotin tältä läpyskältä Sasuke-paperihahmoa, joka on paljon odotettua pienempi :D Kuvaa lehdestä en viitsi Bloggerin hanurista saapuneen kuvanlisäyssysteemin vuoksi laittaa. Kaikki Ginga-ihmiset varmasti tietävät mistä puhun.

Materialistinistin uutiseni päätän siihen, että onnistuin liottaa vähän lisää rahaa pariin vaatekappaleeseen.

  

Kunnollista hakamaa olen halunnut jo monta vuotta (en omista kuin kehnon cosplayhin tarkoitetun feikkihakaman, jonka sain vuosia sitten cosplaymagic.comista), ja kimonokirppis Ichiroyasta löytyikin ihan kohtuuhinnalla tuommonen perinteinen raidoitettu hakama. Mikäli se saapuu ajoissa, aion käyttää myös sitä conissa, ja toivon, että saisin sen rinnalle vielä hommattua hakamashitan.
Toinen vaatekipale onkin sitten Rise of the Guardiansin Jack Frostin innoittama huppu-huivi-yhdistelmä. En tiedä miten ja missä aion tuota käyttää, se vain on niin törkeän ihana ettei voinut jättää väliin q__q Toivon että huurrejäljet on tehty yhtä hienosti kuin kuvasta näkyy.
Lupasin äidilleni olla tilaamatta enää pitkään aikaan mitään näiden jälkeen, ihan siksi että rahaa ei sada taivaalta eikä kasva puissa, ja ajattelinkin pitää lupaukseni. Että jos äiti luet tätä, ole huoleti!

Näin. Lupasin kertoa mitä pukki on tuonut ja niin teinkin, eikä toistaiseksi ole muuta ilakoitavaa. Sen verran voisin mainita, että aion nyt vuoden alusta alkaa pitämään unipäiväkirjaa, jota varten ostin uuden vihkonkin. Olen ollut kiinnostunut unista jo pitkän aikaa ja uskon, että niille on selityksiä ja että ne tarkoittavat aina jotain, oli se merkittävää tai ei. Omistan parikin unientulkintakirjaa, joista tulee varmasti olemaan apua. Täytyy vaan muistaa joka aamu herätessään kirjoittaa tohon vihkoon, toivottavasti en kirjoita sekavasti tahi vastaavaa.

Näin loppuun saatte jälleen kollinmotkale Sasusta kuvan. Pitäisi ottaa Pippuristakin jotain hyviä kuvia D: