maanantai 10. joulukuuta 2012

Aikaisia joululahjoja

Pikapäivittelyä. Pukki oli tänä vuonna vähän aikaisessa!

Rise of the Guardians -taidekirja ja Suomen Kennelliiton historiikin eka osa.
Rise of the Guardians (Viisi legendaa) -taidekirja saapui tänään postissa Ausseista asti. Pirun nopea oli toimitus, tilasin kirjan viikko sitten. En ole vielä ehtinyt selata tätä uutta Raamattuani läpi, luen paraikaa vasta esipuhetta :DD Kävimme kaverin kanssa tuolloin viikko sitten katsomassa ko. leffan, ja rakastuin siihen ensisilmäyksellä sen verta syvästi, että taidekirja lähti tilaukseen sen kummempia pohtimatta. Aion jossain rahallisessa vaiheessa hommata William Joycen alkuperäiset ROTG-kirjatkin, ans kattoo missä vaiheessa muistan/kykenen. On niin hitosti paljon muutakin tällä hetkellä, jota materialistin sydämeni halajaa. Saatan jossakin vaiheessa skriivata Legendoista analyysin/arvostelun tänne blogiini, jahka intoa/aikaa löytyy.
Suomen Kennelliiton historiikin ensimmäinen osa tarttui mukaan eilisestä Voittaja 2012 -näyttelystä Helsingin messukeskuksesta. Piipahdin paikalla notta pääsisin katsomaan akitojen kehän, ja pääsinkin, ja tämän jälkeen kierreltiin tuttavan kanssa messaria ympäri. Tulipa samalla ostettua äitelle pari joululahjaakin. Allergiani pisti aivastelemaan jonkun verran, mutta sietämätön tai edes ahdistava olo ei missään välissä tullut. \o/

Asiasta viidenteentoista. OOÄMGEE onnistuin tilaamaan itselleni maskin, jota odotin melkein kaksi kuukautta ilmestyväksi, ja valvoin ostamista varten kolmeen yöhön. Maskit on tehnyt MissMonster, joka tekee myös esim. erilaisia otusaiheisia nukkeja, huiveja, veistoksia ja koruja. Mielestäni aivan mieletön artisti, ja tähtään siihen, että saan häneltä joskus myös nuken tilattua. MissMonster operoi yksin, eikä mitään hänen tuotteistaan massavalmisteta ja etenkin maskeja saa vain pienissä ja rajoitetuissa erissä, kaikki nuket taasen ovat uniikkeja. Tästä syystä tunnen itseni todella onnekkaaksi saadessani alla näkyvän kitsune-maskin omakseni C: Maskin saapumisessa menee varmaankin muutama viikko, mutta selvää on kysymättäkin että odotus palkitaan. Kehittelen jo nyt päässäni hahmoa, jota aion tuon maskin kanssa cosplayata, kenties jo Frostbitessä, joka on jo parin kuukauden päästä. Frostbiten saitilla on muuten julkaistu jo ohjelmaakin, mukaanlukien oma Gurren Lagann -paneliini, joten käykääs katsastamassa.

Käykää ihmeessä myös ihmettelemässä MissMonsterin omaa nettisivua (osoite näkyy kuvassa) ja deviantART-tiliä.

Kuvassa en siis ole minä, vaan maskin tekijä.

lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulu tulee

Tsau, aika taas päivitellä. Piti päivittää noin viikko sitten, mutta on ollut kaikenmoista häslinkiä. Pyrin päivittämään blogin vähintään kerran kuukaudessa, mieluiten kuun lopussa, niin kuun tapahtumat saadaan talteen kätevästi tiivistettynä : D


Mitään liian erikoista ei ole tapahtunut. Olen onnistunut tilaamaan itselleni peräti kolme kappaletta Ginga-aiheista pokkaria, joista yksi on edelleen vasta matkalla, huolimatta siitä että olen tilannut sen jo kauemman aikaa sitten. Toivottavasti löytää ensviikon aikana tiensä kotia.


Vasemmanpuoleinen pokkari juhlistaa Shueisha Jump Remixin kymmenvuotissynttäreitä. Se sisältää siis Hopeanuoli-mangaa ja on paksumpi kuin normi mangapokkari, kuin pieni puhelinluettelo. Oikealla taas Fangin eka osa, jota olen kuolannut vähintään pari vuotta. Kakkososa on se, joka on edelleen tien päällä. Fang ei varsinaisesti ole Gingaa, mutta kuitenkin myös Takahashin tuotantoa.

Odottelen myös deviantARTista tilaamaani printtiä, joka tulee pääsemään kehyksiin ja seinälle, kun muutan omaan kotiin. Kuvassa näkyy lähinnä erilaisia neonvaloja ja kylttejä Tokion Shinjukusta.

Suurin juttu tässä kuussa oli varmaankin se, että netti pimeni melkein kahdeksi viikoksi. SITÄ TUSKAN MÄÄRÄÄ! Ongelmat alkoivat, kun postissa tuli paperi, jossa Sonera ilmoitti tehneensä taloyhtiössämme laajakaistamuutoksia ja että nopeudet ollaan päivitetty jopa sataan megaan. Ajateltiin että ihan kiva, saadaan nopeampi netti, mutta samana päivänä netti alkoikin toimia aivan mielettömän hitaasti. Yhteys oli ja ilmeisesti erinomainen, mutta nettisivut eivät silti halunneet ladata sitten niin millään. Pääsin läppärilläni normaalisti nettiin lainaamalal naapurin suojaamatonta yhteyttä, mutta aina se on enemmän kivaa olla omalla ja suojatulla yhteydellä. Odoteltiin sitten muutama päivä että josko ongelma olisi vain väliaikainen kuten yleensä, mutta kun oli kulunut viikko, alkoi jo vähän sapettaa. Soiteltiin muutama päivä läpi Soneran kaikki mahdolliset tuet ja vikapalvelut ja asiantuntijat, suurin osa ei osannut auttaa niin millään. Tai sitten eivät vaan välittäneet. Täällä kävi Soneralta asentajakin, mutta totesi vain, että modeemi pitäisi joko päivittää tai resetoida, tai pitäisi ostaa vallan uusi. Kokeiltiin sitten resetointia, ja ylläripylläri, yhteyttä ei pystynyt muodostaa enää ollenkaan :I Käytiin ostamassa uusi modeemi, mutta hermo tahtoi palaa väkisin, kun ongelma ei siitäkään korjaantunut. Soitin sitten vielä kerran vikapalveluun, ja ihme ja kumma, langan päässä oli ihminen, joka tiesi, mistä ongelma johtui. Yhteysprofiiliimme oli määritelty yhteyden tyypiksi ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line), kun taas modeemimme tuki tyyppiä VDSL (Very high speed Digital Subscriber Line). Soneran setä vaihtoi sitten yhteystyyppimme VDSL:ään, ja ongelma katosi. SITÄ HELPOTUKSEN MÄÄRÄÄ! Tällaisissa tilanteissa tuppaa huomaamaan, miten riippuvainen netistä osaa olla :I Mutta kyllä nyt on pirun hyvä mieli.

Asiasta viidenteen. Leffassa olen rampannut taas kohta kolmekin kertaa (huomenna tarkoitus mennä katsomaan Viisi Legendaa originaaliversio), ja ekalla kerralla sattui niin, että näytös jouduttiin kesken kaiken perumaan. Ko. elokuva oli Imaginaerum, ja äiti lähti mukaan. Leffa ei aluksi meinannut millään alkaa pyöriä, valkokangas pysyi mustana ja ihmiset mutisi. Fiksauskertoja oli varmaan noin kolme kappaletta, ja kun viimein leffa lähti pyörimään, ei ehditty katsoa kuin ensimmäiset noin 20min, niin johan pimeni taas. Näytös piti keskeyttää eknisten ongelmien vuoksi, ja saatiin korvaukseksi "keskeytysliput", niinkö noissa läpyköissä sanotaan. Harmittaa, sillä Imaginaerum pitäisi päästä näkemään kokonaan, ja tässä on ainakin seuraava viikko hirveä kiire tehdä kaikkea.
Viikko sitten käytiin kaverin kanssa katsomassa Hotel Transylvania. Muuten ihan jees, mutta ihan liian paljon ADHD-huumoria yhdelle leffalle :D Enempää sanottavaa ei taida olla. Nimenomaan ihan jees.

Ylihuomenna matkaan Helsinkiin Mitä tuli tehtyä -sarjan castingiin. En tiedä miksi ilmoittauduin, mutta ei kai siitä haittaakaan ole =D Hypnoosi on aina kiinnostanut, ja telkkarityö sekä kameran edessä että takana kiinnostaa tulevaisuuden vuoksi. Saa nähdä miten käy.

Näääiiiin, eiköhän tässä ollut suurin osa marraskuun tapahtumista. Lopuksi saatte huonolaatuisen kuvan tossua halaavasta Sasusta. Toivottelen hyvää joulunodotusta kaikille! Nyt saa iloita viimein ilmestyneestä lumipeitteestä ulkona ja joulusafkasta. Seuraavassa merkinnässä vissiinkin kerron mitä pukki toi.